recept
Ukus čista 10! PAPRIKAŠ OD BUKOVAČA je sve što vam treba kada su dani bez mesa, recept je jako lak za sve domaćice
Paprike iz turšije daju poseban šmek ovom izuzetno ukusnom jelu!
Umesto bukovača možete da koristite i šampinjone, ali je paprikaš ovako pikantniji. Paprike iz turšije daju poseban šmek ovom izuzetno ukusnom jelu!
Sastojci:
2 glavice crnog luka
1-3 šargarepe
3 cele parike iz turšije
1/2 l sosa od paradajza
2 pakovanja bukovače
začini
kašičica origana
Priprema:
Izdinstajte crni luk i šargarepu sečenu na kolutove, dodajte papriku sečenu na kockice i dinstajte 10-ak minuta.
Vodu postepeno nalivajte po potrebi.
Kad je na pola gotovo, dodajte bukovače sečene na tračice i dinstajte još, takođe nalivajući vodu, ako je potrebno.
Začinite po ukusu solju i biberom.
Na kraju dolijte pola litra sosa od paradajza i kašičicu origana.
Kuvajte još par minuta i sklonite s vatre.
Vreme pripreme: 1,5 sat
Bonus video:
(Espreso/Lepa i srećna/M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!